Yalikavak is een dorpje in het noordwesten van het schiereiland Bodrum. Jarenlang was de omgeving van Yalikavak één van de belangrijkste vissers- en sponzencentra van de Turkse westkust. Het plaatsje heeft 3 stranden met voor een deel zand/grind en voor een deel betonplaten. Yalikavak is de laatste jaren erg populair geworden nadat er een nieuwe jachthaven in gebruik is genomen.

De afstand tussen Yalikavak en het centrum van Bodrum is 17 km en er is een goede busverbinding (dolmus) die het hele jaar door rijdt. Yalikavak onderscheidt zich door zijn mooie zonsondergang, heldere zee en groene natuur. Yalikavak heeft zijn gemoedelijkheid behouden, met leuke restaurantjes en winkeltjes en een paar barretjes. De wekelijkse markt is kleurrijk. Langs het haventje ligt een kleine wandelpromenade die aan de rechterkant doorloopt langs het langgerekte, op sommige delen smalle zandstrand. Bij de nieuwe jachthaven Yalikavak zijn trendy winkels en terrasjes. De Beach Club van de jachthaven biedt watersport-, zeil-  en duikmogelijkheden.

 

Weer Bodrum

https://www.wereldreisgids.nl/turkije/weerbericht-turkije

In Bodrum en omgeving schijnt 300 dagen per jaar de zon en door de lage luchtvochtigheid is het weer heel aangenaam en niet benauwd.