Gümbet is een drukke badplaats in Turkije die op ongeveer 3 kilometer afstand van de bekendere stad Bodrum ligt . Levendig strand en met genoeg watersport mogelijkheden zoals waterskien, windsurfen en parasailing. Het publiek is jong.

Al is Gümbet wat kleiner dan Bodrum, het is zeker niet minder druk. In de afgelopen jaren zijn de beide plaatsen in feite aan elkaar vastgegroeid. Gúmbet heeft een strand dat bestaat uit zand en fijn grind, en een centrum vol winkels en uitgaansgelegenheden. Zo zijn er rond de smalle hoofdstraat (genaamd Bar Street) meerdere Engelse, Duitse en ook Nederlandse kroegen en discotheken te vinden. Gümbet wordt in de regio gezien als het eigenlijke uitgaanscentrum van de grotere stad Bodrum, al heeft het zichzelf inmiddels bewezen als succesvolle op zichzelf staande vakantiebestemming.

Omdat Gümbet is gebouwd op een heuvel aan zee, bestaat er een vrij groot hoogteverschil tussen het centrum en het strand. Veel toeristische accommodaties zijn dan ook bergafwaarts of bergopwaarts gebouwd en zijn door de vele trappen niet altijd geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.